preskoči na sadržaj
Vijesti

Sedmaši i osmaši na manifestaciji "Znanost i umjetnost na ulici"

Znate li što je fotogram? Jeste li ikad hodali po tekućini? Ove i još mnoge zanimljive stvari upoznali su učenici naše škole na festivalu "Znanost i umjetnost na ulici" u Matuljima…


U petak, 14.9.2012. pedesetak učenika sedmih i osmih razreda naše škole uz pratnju svojih profesora posjetilo je manifestaciju „Znanost i  umjetnost na ulici“ u Matuljima. 

Mnogobrojne su radionice privukle pažnju učenika, pa ćemo izdvojiti samo nešto od onoga što smo isprobali: modelirali smo u glini, oslikavali keramiku, uživali u eksperimentima znanstvenika iz Ljubljane i napravili fotografiju bez fotoaparata – fotogram.

No, ono što je svih oduševilo je hodanje po tekućini.  Zainteresirani učenici  ubrzo su prevladali početnu nesigurnost i samouvjereno skakutali po površini vode (zahvaljujući otopljenom škrobnom brašnu).

                                                 

Moramo naglasiti i to da toga dana škola „Drago Gervais“ nije bila samo promatrač. I naši su učenici aktivno sudjelovali i prezentirali svoj rad na ovoj manifestaciji.

U gradskoj vijećnici učenice Stella Glavić, Matea Racar i Nevia Stanić pomoću zanimljive prezentacije „Pomogni mozgu da bolje radi“ poučile su zainteresirane kako mozak funcionira i kako da taj važan organ što bolje potičemo i čuvamo.

 

Također, desetak učenika sedmih i osmih razreda koji su prošle školske godine istraživali Breški dol, predstavilo je projekt „Breški dol“  putem prezentacije, plakata i zanimljivih pokusa.

                                

Sa sigurnošću možemo reći da smo toga dana mnogo naučili od drugih i zabavili se, ali smo i mi druge poučili i bili pravi znanstvenici!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Fiorović   datum: 17. 9. 2012.

Nova "Pčelica"

Dragi učenici, roditelji i ostali čitatelji,

 

početkom ove školske godine naš list Pčelica "poletio" je u online izdanju. Učeničke radove i druge zanimljivosti objavili smo u četiri broja Pčelice na mrežnim stranicama škole.

 

No, za one kojima je još uvijek draže šuškanje listova pri čitanju, tiskana je nova, punoljetna, Pčelica.

 

Vlastiti primjerak Pčelice možete nabaviti

u školskoj knjižnici!


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Kalendar rada

šk. g. 2015./2016.


Priča o školi...

 

Emisija o školi emitirana

na Kanalu RI 21.5.2014.


Božićna priredba

 


Online Pčelica

rujan, listopad 2015.


Kalendar
« Svibanj 2016 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Arhiva vijesti


Korisni linkovi
Odgoj i obrazovanje

Lokalna i regionalna...

Mediji

preskoči na navigaciju