preskoči na sadržaj
Stvarajmo eKreativno

 

Interaktivna priča

učenika naše škole

osvojila prvu nagradu

na natječaju…

 

Već treću godinu zaredom naša škola sudjeluje na natječaju Stvarajmo eKreativno. Natječaj je to što ga organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, a cilj je poticanje kreativnosti u integriranju knjige i suvremene tehnologije putem uporabe web 2.0 alata. Natječaj se provodi u četiri kategorije:

  • Kreativna prezentacija projekta
  • Strip
  • Audiovizualna slikovnica
  • Interaktivna priča

 

 

Prošlih su se godina polaznici izvannastavne aktivnosti Knjižničari okušali u izradi audiovizualne slikovnice (Kako je Rupa dobila ime) i kreativno prezentirali projekt Pričoljupci. Oba su rada osvojila nagrade.

Ove je godine na Knjižničarima jednoglasno odlučeno da krećemo u izradu interaktivne priče. Tijekom cijelog prvog polugodišta osmaši Iva Čelam, Hanna Kircher, Bernard Krtalić, Lana Sanković, Dominika Šporčić i Šimun Tićak, uz podršku knjižničarke Mirele Tuhtan, smišljali su, stvarali, istraživali, pisali, crtali, snimali, slagali, animirali…

 

   

 

Krajem veljače je interaktivna priča, nazvana Čarolija u knjižnici, dovršena i poslana na natječaj.

S nestrpljenjem smo očekivali rezultate, a u ožujku je stigla lijepa vijest. Čarolija u knjižnici je osvojila prvu nagradu – knjige za školsku knjižnicu u vrijednosti 1000kn! Drago nam je što je žiri prepoznao rad, trud i vrijeme uloženo u ovaj projekt te ogromnu kreativnost učenika.

Čestitke svim sudionicima!

 

Interaktivnu priču Čarolija u knjižnici možete pogledati na poveznici:

https://drive.google.com/file/d/1MgkSJBI8aYABo1jJA_2ns8W14dLTgReu/view

 (kako biste rad mogli pogledati, potrebno ga je preuzeti na svoje računalo)

Hvala svim profesorima koji su imali razumijevanja kad su učenici trebali doći u knjižnicu, a prof. Ani Ažić na posudbi "snimača".

Objavljeno: travanj 2020. (M.T.)

Dan dječje knjige

 

Učenici čitali

omiljene knjige,

razmjenjivali citate

iz knjiga i "upoznali"

dvoje dječjih književnika…

 

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine 2. travnja.

Zašto se obilježava?

- da shvatimo koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju

- da se sjetimo kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi

Zašto 2. travnja?

- tog je datuma rođen jedan od najvećih i najpoznatijih dječjih pisaca, Hans Christian Andersen

 

 

U obilježavanje ovog dana aktivno su se uključili učenici 2. b i 5. razreda.

Nakon što je učiteljica Kristina Hader svojim drugašima poslala snimku čitanja svog omiljenog citata iz dječje knjige, i učenici su učinili isto. Potražili su lijepe misli i vesele rečenice u svojim najdražim knjigama, snimili se dok ih čitaju i snimke pročitanih dijelova podijeli s ostali učenicima i učiteljicom. Donosimo neke od njihovih odabira:

 

„Ako netko voli jedan cvijet koji postoji samo u jednom primjerku među milijunima i milijunima zvijezda to je dovoljno da bude sretan kada ga pogleda.“ (Erikov odabir)

 

„Kako se piše ljubav?“, pita Praščić. „Ne pišeš je, nego je osjećaš“, reče mu Pooh. (Patrikov odabir)

 

„Ljudi se smiju glasno.

Tko može smijeh da spriječi?

Dok slobodno leti zrakom,

on zapravo svakoga liječi!“ (Ivonin odabir)

 

„Na malim pahuljicama maslačka šaljem ti svoje lijepe želje. Uzmi ih, neka rastu i cvatu i neka ti se ispune u pravom trenutku.“ (Franov odabir)

 

S učenicima 5. razreda profesorica Sanja Sinčić Antolić podijelila je zanimljive videozapise - razgovore učenika sa piscem. Tako su predstavljeni književnici Sanja Pilić i Zlatko Krilić. Učenici su doznali tko je Zlatko Krilić i kako piše djela koja su omiljena među mladim čitateljima te tko je Sanja Pilić, koliko knjiga piše godišnje, na koji način stvara likove i još mnoge zanimljivosti. Kroz kvizove su provjerili jesu li pažljivo slušali.

Nakon što su bolje „upoznali“ ova dva književna velikana, subjektivno su opisivali jednoga od njih. Dijelove nekih opisa pročitajte ovdje:

 

„Književnica Sanja Pilić je prošle godine posjetila našu školu i rekla nam puno o njezinom životu i kako je započela pisati. Mogli smo je pitati razna pitanja koja su nas zanimala. Najdraže knjige koje je ona napisala su mi Baš sam hepi i Zar baš moram u školu. Sanja Pilić mi je jedna od boljih spisateljica jer ima smiješne i zanimljive knjige za djecu.“ (Melani S.)

 

„Zlatko Krilić vrlo je blag, smiren i topao. U razgovoru je ljubazan, zanimljiv, susretljiv i zrači nekom pozitivnom energijom. Posebno mi je zanimljiv način na koji priča o svom pisanju. Rekao bih da je još uvijek razigran. Zlatko Krilić je osoba koju bih volio upoznati i sudjelovati u stvaranju nekog njegovog novog djela.“ (Damjan F.)

 

„Sanja Pilić ima plavu kosu valovitu poput mora koja joj pada do ramena. Ima zelene oči poput trave i mali nos. Usne su joj blagoružičaste. Ima zamišljen pogled. Vesela je i druželjubiva osoba. Volim knjige spisateljice Sanje Pilić. Kada sam bila mlađa, pročitala sam nekoliko slikovnica o Maši, a jednu imam i kod kuće. Moja najdraža knjiga je Zar baš moram u školu? jer ima mnogo kratkih i zanimljivih priča o odrastanju.“ (Marta R.)

 

„Zlatko Krilić vrlo je sposoban. Pisao je za radio, televiziju, kazalište i razne scenarije. Miran je, staložen i ležeran, što samouvjereno prenosi i na slušatelja. Jako je duhovit što njegova izlaganja čini vrlo zanimljivima. Zna privući mlade svojim jednostavnim i razumljivim govorom. Uvažava tuđe mišljenje. Jako mi se sviđa njegov humor i mašta jer sam i ja pomalo takav. On je pravo otkriće.“ (Filip O.)

 

Kalendar rada

šk. g. 2021./2022.


Raspored zvonjenja

 

ŠKOLSKI SAT   VRIJEME    
1. sat 730 – 815
2. sat 820 – 905
3. sat 910 – 955
VELIKI ODMOR 955 – 1015
4. sat 1015 – 1100
5. sat 1105 – 1150
6. sat 1155 – 1240
7. sat 1245 – 1330

 


Priča o školi...

 

Emisija o školi emitirana

na Kanalu RI 21.5.2014.


Školska priredba

 


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Arhiva vijesti


Korisni linkovi
Nastava na daljinu

Odgoj i obrazovanje

Lokalna i regionalna...

Mediji
 • Novi List
 • PodUckun.net

preskoči na navigaciju