2021-06-28 13:15:00

Za lijepe vijesti nikad kasno…

 

Učenici pokazali

veliko srce

za pomoć

stradalima u potresu…

 

Ove školske godine, uoči Uskrsa, pokrenuta je korizmena akcija kojom smo se vježbali suosjećati i promišljati o potrebama naših bližnjih, kako to korizmi i dolikuje. Učenici su u sklopu projekta Caritasa Riječke nadbiskupije i Sisačke biskupije Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše. dobili kasice – kartonske kutijice u koje su odvajali svoje priloge za pomoć stradalima u potresu.

 

 

Konkretnije, ta je pomoć namijenjena Prvoj osnovnoj školi Petrinja koja je poprilično stradala i u kojoj se nastava morala odvijati raspodjelom učenika na susjedne osnovne škole. Akciju smo zbog epidemiološke situacije morali prolongirati skoro do kraja školske godine kao što su učinile i neke druge škole.

 

 

Vijest za pamćenje i za ponos jest da ukupna prikupljena pomoć u našoj školi (nakon mijenjanja stranih valuta, jer bilo je tu i dolara i eura) iznosi 7200.00 HRK. Čisto da unesemo i malo zdrave kompetitivnosti: moguće je da je ovaj iznos najviši među svim školama koje su sudjelovale. On je uistinu velik i zorno pokazuje koliko su učenici naše škole i njihove obitelji otvoreni za potrebe drugih.

 

 

Priložene fotografije prikazuju ukrašene kutijice s lijepim porukama koje su učenici pisali jer je, osim priloga, i to bio smisao projekta.

 

 

Od srca hvala svima koji su sudjelovali!

 

vjeroučitelji Jadranka Tomasić i Goran Bijelić

 

„Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! (…) Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me, gol i zaogrnuste me (…) Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 34-36.40)

 


Osnovna škola "Drago Gervais" Brešca